Op zaterdag 17 december vond voor de tweede keer de Rotary SantaRun plaats in Driebergen. Met ruim 100 deelnemers werd deze funloop een groot succes.rotary_santa-run_2016_start

De middag ging van start met een vrolijke warming up bij Park Seminarie onder leiding van een fitness Santa. Daarna rende het bonte gezelschap door het Driebergse Bos langs de Arnhemse Bovenweg naar de Traaij om feestelijk onthaalt te worden op het Binnenplein. De lokale winkeliers deelden traktaties uit en de Rotary Club schonk warme chocolademelk.  Alle deelnemers ontvingen een mooie medaille.  FC Driebergen kreeg de wisselbokaal voor het op de been brengen van de grootst groep deelnemers (75). De sfeer was uitgelaten, het geeft een gevoel van saamhorigheid om samen in een vrolijk pak door het dorp te rennen.

Het is een mooi begin van de kerstdagen om samen geld in te zamelen voor een goed doel.rotary_santa-run_2016_fc-driebergen_lopers De Driebergse SantaRun heeft dit jaar twee lokale goede doelen gesteund:

1. Vereniging paardrijden gehandicapten Lis Hartel is een manege voor kinderen, jongeren en volwassenen met een kleinere of een grotere beperking. De bijdrage van 1000 euro die bestuursvoorzitter Alex Smit in ontvangst nam, zal een nuttige besteding vinden bij de zorg voor de 16 paarden.
  2. FC Driebergen heeft de ambitie uitgesproken om duurzame energie op te wekken voor haar eigen energieverbruik. Met het sponsorbedrag van 1000 euro, uitgereikt aan Peter Dingemans, kunnen 4 zonnenpanelen op het dak geplaatst worden.rotary_santa-run_2016_lis-hartel_fc-driebergen

Maar liefst 44 Rotary Clubs in Nederland hebben de afgelopen weekenden op deze manier geld ingezameld voor meer dan 100 goede doelen.

Rotary club Driebergen-Rijsenburg wil iedereen hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van de SantaRun: de gemeente, de verkeersregelaars, de EHBO-ers, de vele ondernemers die financieel of in natura gesponsord hebben en natuurlijk alle lopers! Heel hartelijk bedankt en we zien jullie graag volgend jaar weer!